Omgeving

Villa Paignon ligt dichtbij het dorp Montbron  in het departement Charente. Montbron grenst tevens aan het natuurgebied "de vallei van de Renaudie" en het grote Périgord Limousin Regional Natural Park
 In de Middeleeuwen werd het dorp bekend door de secundaire route van de bedevaart naar Santiago de Compostela, waar vele pelgrims langskwamen. In Montbron haar directe omgeving kunt u kanoën, wandel- en fietstochten maken & de lokale markt op dinsdag, vrijdag en zaterdagochtend bezoeken.

Andere bezienswaardigheden zijn: de oude stad Angoulême, de recreatiemeren van de Haute Charente, de schitterende Périgord Vert, de 18-holes internationale golfbaan in Rouzède en niet te vergeten de 'Moulin de Tardoire', een Michelin-ster restaurant op 5 minuten rijden.

Hieronder in het kort wat meer info met links.

Angoulême

Van de vestingmuren tot de oevers van de Charente, van het Musée de la BD (stripmuseum) tot de muurschilderingen, van de cornuelle koekjes tot het aperitief Pineau des Charentes, de lijst is verre van volledig. Het is slechts het begin van een ontdekkingsreis door deze stad van geschiedenis, strips en gastronomie


klik hier voor meer info

De Perigord Vert

Rust, natuur en water. De streek wordt gekenmerkt door bossen met meertjes en rivieren, en kleine dorpjes en beduidend minder toeristisch dan de rest van de Dordogne. 

Klik hier voor meer info

Haute Charante

Voor de waterliefhebbers, op de meren van Lavaud en Mas Chaban dicht bij Chassenon, kan men zeilen, kanoën, surfen of met de catamaran varen. Het meer van Lavaud heeft ook twee zandstranden. Daarnaast trekken de twee waterplassen midden in de beboste en uitgestrekte omgeving veel vogels aan.

Klik hier voor meer info

Le Moulin de Tardoire

Le Moulin de la Tardoire is een gastronomisch restaurant, dat sinds 2020 één Michelin ster heeft. Het is gelegen op een eiland dat wordt begrensd door de rivier de Tardoire.

 Klik hier voor meer info

Golf International Prèze

Gelegen op de grens van de departementen Charante, Haute Vienne en Dordogne, Ligt International Golf van La Prèze, ook wel de Little Switzerland Charentaise genoemd. De golfbaan biedt u een atypische baan dankzij de natuurlijke omgeving, de heuvels, de bossen en de 17 waterpartijen. 

Klik hier voor meer info